Monitorizarea sistemului HPC

    Pentru a permite utilizatorilor sistemului HPC să aibă o imagine globală a funcționării serverelor și a gradului de utilizare a resurselor de calcul paralel a fost implementat un sistem de monitorizare. Accesul la la acest sistem este permis doar după realizarea autentificării folosind coordonatele unice de autentificare din Universitate, accesul fiind rezervat doar utilizatorilor autorizați de către Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

    Autentificarea se realizează accesând pagina „Login”. După introducerea numelui de utilizator, a parolei corecte și după apăsarea butonului conectare se va afișa un mesaj pe un fundal verde care va confirma faptul că autentificarea a fost realizată corect. Se pot apoi accesa paginile restricționate din meniul „Monitorizare” și va fi permis accesul la sistemul de monitorizare, în timp real.

    Pentru a evidenția faptul că un utilizator este autentificat în cadrul site-ului, atunci când autentificarea este realizată corect se va afișa în partea dreaptă a barei albastră din partea de sus a paginii o iconiță care va reliefa accesul la sistemul de monitorizare:   În cazul în care nu este autentificat pe site nici un utilizator nu se va afișa nici un simbol grafic. De asemenea, dacă se accesează pagina de „Login” și un utilizator este deja autentificat se va afișa numele de utilizator.

    Deconectarea se realizează accesând pagina „Login” și apăsând butonul „Deconectare”.

    Atenție! Pagina „Login” își va schimba numele în „Logout” atunci când un utilizator este autentificat.

        Monitorizare simplă

    Sistemul de monitorizare simplă permite accesul la gradul de utilizare a principalelor resurse din cadrul sistemului HPC, afișând câte o singură componentă printr-o bară cu o dimensiune proporțională cu gradul de utilizare. Sunt astfel disponibile următoarele:

  • Gradul de utilizare (procentual) a procesoarelor pentru fiecare nod de calcul (media încărcării tuturor nucleelor dintr-un server)
  • Gradul de utilizare a memoriei RAM în fiecare nod de calcul (procentual și în GB)
  • Gradul de utilizarea memoriei SWAP în fiecare nod de calcul (procentual și în GB) 
  • Traficul de intrare (IN) și de ieșire (OUT) pentru interfața Infiniband din fiecare nod de calcul (procentual și în Mbps) 
  • Traficul de intrare (IN) și de ieșire (OUT) pentru interfața Ethernet 10 Gbps din fiecare nod de calcul (procentual și în Mbps)

    Folosind butoanele care sunt disponibile deasupra graficelor se poate alege resursa care se dorește a fi monitorizată. Resursa curentă care este afișată este evidențiată printr-un marcator roșu în dreptul butonului corespunzător și prin afișarea denumirii sale.

    Informațiile sunt afișate la interval de 1 secundă. Toate graficele care sunt afișate folosesc o scală fixă. Pentru a evita situații când s-ar putea face confuzii datorită valorilor mici care sunt afișate este afișată și valoarea numerică.

        Monitorizare generală

    Sistemul de monitorizare generalaă afișează o singură pagină în care este ilustrată în timp real întreaga infrastructură a sistemului HPC, gradul de încărcare al procesoarelor, al memoriei din servere componente și gradul de încărcare al conexiunilor principale la nivelul serverelor.

Ultima actualizare: 21 februarie 2020

 

Ultimele actualizări

Informații generale