Întrebări frecvente

    Aici pot fi găsite câteva răspunsuri rapide la unele din cele mai frecvente întrebări legate de sistemul de calcul paralel. 

  • Cum obțin acces la sistemul de calcul paralel? 

Detaliile despre dreptul de acces și solicitarea accesului la sistemul de calcul se regăsesc în secțiunea „Drepturi de acces”.

  • Cum pot lansa un job?

Trebuie pregătit un fișier care conține configurarea jobului și pornirea programelor dorite conform instrucțiunilor din secțiunea „Gestiunea joburilor”. După ce fișierul este gata se poate trimite spre execuție folosind comanda qsub.

  • Jobul meu se oprește imediat după ce a fost lansat. Ce trebuie să fac?

Verificați corectitudinea fișierului care conține jobul. Configurați jobul să scrie rezultatul execuției și erorile generate folosind directivele #PBS -o și #PBS -e.

  • Jobul meu se oprește după o anumită perioadă și totuși programele nu au terminat de prelucrat datele. Ce se întâmplă?

Verificați timpul maxim de execuție configurat pentru job cu directiva #PBS -l walltime. Verificați de asemenea timpul maxim alocat pentru un job în funcție de coada de execuție în care este pus jobul în secțiunea „Sistemul de joburi”.

  • Pot să îmi prioritizez un job folosind comenzile Linux?

Joburile și procesele din cadrul lor nu pot fi prioritizate. Execuția lor va fi efectuată în stil FIFO, „primul venit, primul servit”. Excepție fac joburile din coada express la care accesul este oferit în mod excepțional.

 

 

 

Ultimele actualizări

Informații generale