CLUSTER2 Upgrade

Sistemul CLUSTER 2 a fost reinstalat și este acum complet funcțional. Vă dorim mult succes în cadrul activităților de simulare numerică!

Workshop - Engineering Modelling & Simulation

Joi 12.05.2016, ora 1500, la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, la Facultatea de Inginerie, corp clădire G, sala G208, va avea loc workshop-ul "Engineering Modelling & Simulation - Where We Are, Near Future Trends":
Topics:

  1. A presentation of the HPC system from "Dunarea de Jos" University of Galati.
  2. Current capabilities and development trends for ANSYS CFD modeling & simulation software platform, and their value in conjunction with the modern High Performance Computing hardware.
  3. Practical applications of ANSYS CFD using High Performance Computing:
    1. Marine applications - evaluation of hull drag, including wave drag, with and without appendages, ship stability and maneuverability calculations by simulating static drift and PMM tests, and the investigation of complex dynamic interactions between propeller, rudder and hull, using multiphase dynamic mesh modeling;
    2. Automotive applications - vehicle drag estimation and the assessment of forces and moments acting on the vehicle during crosswind driving using accurate Large Eddy Simulation modeling.

Apariție în presă

Comunicat de presă

Un comunicat de presă referitor la sistemul de calcul paralel din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați a fost publicat pe site-ul Club IT&C.

Reconfigurare rețea

Structura de rețea pentru sistemul HPC Cluster2 a fost complet reconfigurată. Deși inițial a fost prevăzut un segment de rețea dedicat pentru a asigura interfațarea cu rețeaua Universității (Intranet), s-a renunțat la acest segment datorită unor complicații legate de configurarea sistemului de autentificare transparent între sistemele Linux și Windows. Accesul la serverele de conectare (login-node) se va realiza prin segmentul dedicat de 10 Gbps.

Primele teste

Au fost efectuate primele teste folosind programul pentru estimarea puterii efective de calcul Linpack, versiunea precompilată furnizată de Intel. Din testele efectuate rezultă că performanța reală a sistemului HPC se situează în gama 20,12 TFlops și 20,39 TFlops. A fost urmărită o umplere a memoriei din servere în jur de 97% iar pentru optimizarea sistemului de ecuații a fost folosită o matrice de dimensiuni P x Q = 2 x 13 (varianta de Linpack de la Intel optimizează încărcările pe core-uri/noduri în funcție de numărul de noduri, pentru optimizarea folosirii a sistemelor de interconectare între procesele de calcul paralel) .

Pagina 1 din 2

Ultimele actualizări

Informații generale